Vinter – vår

Snöskoter

Västerbotten är välkänd för sin natur och snön som finns där, därmed även de perfekta förutsättningarna för att köra snöskoter. 350 km färdiga skidspår, som startar vid dörren och fortsätter genom både Lapplands taiga och bergen, erbjuder rutter för varje smak och färdighetsnivå. Man kan hyra de senaste snöskotrarna 2018 Ski-doo Grand Touring 600, man kan även hyra en släde och annan utrustning i olika storlekar. I den här delen av Lappland snöar det i åtta månader om året, och bara snöskotern möjliggör att nå de dolda hörnen av det fascinerande bergsområdet som annars inte går att nå. Renar, polarpatruller och rävar, avlägsna bergsjöar med snötäckta toppar varifrån det öppnas en hel utsikt upp mot Norge – trycka på gasen och allt detta är ditt!

Isfiske

Kommunen Sturuman är inte bara välkänd i Sverige utan i hela världen, för de generösa sjöarna som är ett perfekt stället för spännande äventyr både för familjer och inbitna fiskare.

Umnässjö passar utmärkt för fiske av fjällröding (öring), sjööring, vitfisk samt de små sjöarna Stenträsket, Holmträsket och Kroksjön är rika på gädda och abbore.

För en fullkomlig naturupplevelse kan fisken kombineras med körning av snöskoter. Hyr snöskoter och fiskeredskap, njut av snön som glittrar i solen och vänta på fångsten som blir rekordartad i ditt liv. Vi kan hjälpa dig att förbereda fångsten bland annat rensa och filea samt packa i vakuumförpackning eller visa hur lagas fisk på skandinaviska sättet i mästarklass.

gallery/_mg_9836
gallery/_mg_9756

Den här delen av Lappland anses vara en av de bästa platserna i världen att observera Norrsken. Få en säker prognos från våra guider, rekommendationer om de bästa platserna samt ta en termos med varmt kaffe, renskinn och - bara titta på den vackra himlen. Det är magiska stunder fyllda av skönhet och lugn får dig att återvända till naturen. Bestiga bergen där ovanför byarna finns ingen belysning alls och titta på det fantastiska nordiska naturfenomenet Norrsken som tysta bergen med snötäckta toppar och polara djur ser det.

Den kan kombineras med att åka på en snöskoter.

Polarsken

gallery/a1_4

Skidor och Snöskor

Det finns oändliga möjligheter för de som tycker om skidor och snöskor. Här finns 10 km långa beredda skidspår med preparerade skidspår, som börjar vid din dörr. Här finns otroligt fina skidbackar med berg- och barrskogsutsikter. Utflykter med snöskoter till långväga sträckor av skidspår för ännu mer spännande äventyr och fascinerande vyer. Ett brett utbud skidbackar med belysning som ligger 50 km från Umnäs. Ängesdalslia och andra skidbackar utan belysning för mer avancerade skidåkare. Och till sist här finns det Mecka för alla som gillar vandring, skidåkning och snöskor. Det är den legendariska, den längsta i hela Sverige, en av de vackraste i världen – vägen Kungsleden. Södra ingången till vägen ligger i Hemavan i 70 km från Umnäs. Rutterna erbjuder unika turer som korta resor till bergskaféet för att ta en kopp kaffe med varma, färska våfflor samt flera dagsturer med tält eller övernattningar i övervintringsstugor. Det finns tillgängliga paket för resor på egen hand, inklusive bokningar, kartor, transfer, mat, uthyrning av utrustning, etc.

Skidor

Vi ligger mellan de två största skidorterna i Sverige Hemavan-Tärnaby i 55-75 km och Kittelfjäll i 70 km. Alla nöjen som utmärkta skidbackar, utsökta restauranger och högljudda fester, som dessa skidorter kan erbjuda, ligger på kort avstånd från oss, men samtidigt kan du gömma dig från buller och bång i vårt område där lugn och ro råder. Vi erbjuder en heldags- eller flera dagars paketresor för din avkoppling där vi redan har tagit hand om allt. Det är möjligt att välja ytterligare tjänster separat utan att köpa ett paket (transfer, bokning, uthyrning av utrustning etc.)

Individuella turer

gallery/_mg_9485
gallery/depositphotos_68478779_xl-2015
gallery/39880751_10155704778077322_7393773388176556032_n

För grupper från 8 personer och fler kan individuella turer förberedas.

Företagsresa, familjetur eller efterlängtat möte med goda vänner? Skapa ett oförglömligt äventyr för dina nära och kära! Vi hjälper er att anordna en tur för alla preferenser, åldersgrupper och träningsnivå.

Skapa stunder som aldrig kan glömmas!

gallery/hunting

Jakt

Jaktmarker sträcker sig runt våra ägor och erbjuder rikt djurliv. Här kan du jaga olika fågelarter såsom tjäder, orre, polardalripa och du kan också jaga andra djur som hare och och så vidare. Om du är intresserad utav jakt, så behöver du jaktlicens, få kontakt med lokala guider och ta del av reglerna gällande jakten i receptionen.